Hoe werkt kamperen met een elektrische auto?

Hoe werkt kamperen met een elektrische auto?

Kamperen met een elektrische auto is een fantastische ervaring. Je reist zonder het milieu te schaden, bovendien is een elektrische auto stil, wat ook prima past bij een ontspannende vakantie. Ga jij voor de eerste keer kamperen met een elektrische auto? Dan komt dit blog als geroepen, want wij hebben hieronder een aantal goede tips voor je, die je meteen in de praktijk kunt brengen. Met deze tips, zul je merken dat kamperen met een elektrische auto, nog leuker en makkelijker is dan je al dacht!  

Voordelen kamperen met elektrische auto

De voordelen van het op kampeervakantie gaan met een elektrische auto zijn talrijk. Ten eerste scheelt elektrisch rijden je veel reiskosten; stroom is natuurlijk veel goedkoper dan benzine. Zeker als je ook nog stroom afneemt op een camping en zoveel mogelijk de laadpunten langs de snelweg vermijdt. Ander voordeel is dat je met een elektrische auto, geen schadelijke stoffen uitstoot. Dit past natuurlijk uitstekend bij het hele idee van kamperen. Bij genieten van de natuur, horen uiteraard geen rookpluimen achter de auto. Derde voordeel is dat het heerlijk stil rijden is met een elektrische auto. Ideaal als je graag door natuurgebieden rijdt op vakantie, waar doorgaans weinig verkeer is. 

Trekkracht elektrische auto

Op vakantie gaan met een elektrische auto is een ideale manier om te reizen, het is goedkoop en bovendien comfortabel. Veel elektrische auto's hebben genoeg trekkracht om bijvoorbeeld een caravan of vouwwagen te trekken, zoek uiteraard wel vooraf goed uit, of de elektrische auto van je dromen, wel je caravan of vouwwagen kan trekken. Elektrische auto's die een caravan trekken, moeten natuurlijk beschikken over de meeste trekkracht, maar dit is voor veel elektrische auto's, geen enkel probleem.

Steeds meer campings met laadpalen

Een van de grootste voordelen van het op vakantie gaan met een elektrische auto, is het feit dat er steeds meer campings met een laadpaal komen in Europa. Dit stelt je in staat om op veel meer plekken op te laden. Het merendeel van de campings in Europa heeft zelfs al eigen laadpalen, en er komen er wekelijks nog meer bij, waardoor het reizen met de elektrische auto steeds interessanter wordt. Op zoek naar een camping met laadpaal? Die ga je online gemakkelijk vinden en boeken!