10 tips om jouw vakantie naar Suriname te plannen

10 tips om jouw vakantie naar Suriname te plannen

Ben je van plan om naar het prachtige Suriname te reizen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Suriname is een diverse bestemming met een unieke mix van culturen, prachtige natuur en heerlijk eten. Om ervoor te zorgen dat jouw vakantie naar Suriname soepel verloopt, hebben we hier 10 handige tips op een rijtje gezet. Van het regelen van je visum tot het proeven van lokale gerechten, met deze tips haal je het meeste uit jouw verblijf in Suriname.

1. Visum en geldigheid paspoort

Voordat je naar Suriname vertrekt, is het belangrijk om te controleren of je een visum nodig hebt. Inwoners van de meeste landen hebben een visum nodig om Suriname binnen te komen. Deze kun je van tevoren online aanvragen of bij aankomst op de luchthaven regelen. Zorg er ook voor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Suriname.

2. Vaccinaties en gezondheid

Het is verstandig om je te laten informeren over welke vaccinaties aanbevolen worden voor reizen naar Suriname. Denk hierbij aan vaccinaties tegen gele koorts, hepatitis A en DTP. Verder is het handig om een goede reisverzekering af te sluiten en eventueel malariapillen mee te nemen, afhankelijk van het gebied dat je gaat bezoeken.

3. Beste reistijd en klimaat

Suriname kent een tropisch klimaat met een hoge luchtvochtigheid. De beste reistijd om Suriname te bezoeken is tijdens de droge periode, van februari tot en met april en augustus tot en met november. In deze maanden is de kans op regen het kleinst en kun je optimaal genieten van de prachtige natuur en zon.

4. Kleding en inpakken

Neem lichte en luchtige kleding mee naar Suriname, aangezien de temperaturen hoog kunnen oplopen. Vergeet ook niet om zwemkleding, een hoed of pet, zonnebrandcrème en insectenspray in te pakken. Een regenjas kan ook van pas komen tijdens een tropische regenbui.

5. Taal en valuta

De officiële taal in Suriname is Nederlands, maar je kunt je ook prima redden met Engels en Surinaams Sranan Tongo. De valuta in Suriname is de Surinaamse dollar. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld op zak hebt, aangezien niet overal betaald kan worden met pinpas of creditcard.

6. Lokale cultuur en tradities

Suriname is een smeltkroes van culturen, met invloeden uit Nederland, India, Indonesië, China en Afrika. Maak kennis met de diverse bevolkingsgroepen en geniet van de rijke cultuur en tradities die Suriname te bieden heeft. Probeer ook zeker lokale gerechten zoals roti, pom en pastei te proeven.

7. Accommodatie en vervoer

Er zijn tal van accommodaties in Suriname, variërend van luxe resorts tot eenvoudige guesthouses. Kies een verblijf dat past bij jouw budget en wensen. Wat betreft vervoer kun je gebruikmaken van taxi's, bussen of huurauto's om je te verplaatsen in het land.

8. Excursies en bezienswaardigheden

Suriname heeft veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Maak een boottocht over de Surinamerivier, bezoek de historische plantages in Commewijne of maak een jungletocht in het binnenland. Vergeet ook niet de bruisende hoofdstad Paramaribo te verkennen met zijn kleurrijke houten huizen en gezellige markten.

9. Communicatie en internet

In de meeste steden en toeristische gebieden in Suriname is er goed mobiel netwerk en wifi beschikbaar. Het is handig om een lokale simkaart aan te schaffen voor goedkoper bellen en internetten. Informeer voor vertrek bij je provider over de kosten en mogelijkheden voor gebruik in het buitenland.

10. Entry fee Suriname betalen

Bij aankomst op de luchthaven moet je een entry fee Suriname kopen. Deze fee is verplicht voor alle reizigers en bedraagt momenteel €33. Het is handig om dit bedrag contant bij je te hebben, aangezien er niet overal gepind kan worden. Je kunt dit bedrag ook van te voren via internet betalen. Zo voorkom je vertraging bij aankomst en kun je direct zorgeloos genieten van jouw vakantie in Suriname.

Met deze 10 tips ben je helemaal klaar om jouw vakantie naar Suriname te plannen en optimaal te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Veel plezier en een fijne reis!