Stedentrip Parijs en handige bespaartips

Stedentrip Parijs en handige bespaartips

Bijna iedereen vindt het wel leuk om een enerverende stedentrip te maken. Echter de kosten van een stedentrip kunnen als snel flink oplopen en aangezien het leven in Nederland steeds duurder wordt, is het handig om te bekijken hoe stedentrips voordeliger kunnen. Onderstaand geef ik u handige tips om te besparen tijdens uw stedentrip naar Parijs, zonder dat u aan plezier moet inleveren. 

Afreizen naar Parijs met de trein is niet alleen een handige maar ook een voordelig manier van reizen. Voor de Thalys geldt namelijk als u kort op de vertrekdatum uw kaartjes koopt dan zijn deze een stuk duurder dan wanneer u dit drie maanden van te voren doet. Boek daarom 3 maanden voor de beoogde datum uw treinkaartjes om er zeker van te zijn dat u voor de laagste mogelijke prijs naar Parijs reist. 

In Parijs kunt u ervoor kiezen om de meest bekende bezienswaardigheden te gaan bezoeken, echter voor de meeste bekende bezienswaardigheden van Parijs heeft u toegangstickets nodig. U kunt er tijdens uw Paris sightseeing bijvoorbeeld ook voor kiezen om het symbool van Parijs ‘De Eiffeltoren’ wel te bezoeken, maar niet te beklimmen. Een foto voor de Eiffeltoren is immers ook leuk en kost u niets. Natuurlijk wilt u in Parijs van een prachtig uitzicht genieten, maar dat hoeft niet persé van de Eiffeltoren. Want als u een bezoek aan de Sacré-Coeur in Montmartre brengt dan heeft u op het plein voor de eeuwenoude basiliek een prachtig uitzichtpunt dat bijna net zo hoog is als de Eiffeltoren en dit uitzichtpunt is volledig gratis!

Bezoek het Louvre Museum

Het wereldberoemde Louvre museum staat bij vele Parijs bezoekers hoog op het lijstje om te bezoeken. Het prachtige museum is ook zeker een bezoekje waard, maar u dient wel Louvre Museum tickets aan te schaffen.. Een leuk en gratis alternatief is museum Petit Palais in Parijs. In de volksmond wordt dit prachtige museum Petit Louvre genoemd en toegang tot de permante collectie van museum Petit Palais is gratis. Een ander mooi museum in Parijs met gratis toegang is Musée Carnavalet. 

Parijs heeft meerdere prachtige groene stadparken waar u heerlijk kunt slenteren en even tot rust kunt komen. Toegang tot de verschillende stadparken is gratis. De meest geliefde stadparken in Parijs zijn Jardin du Luxembourg (dit is het grootst stadpark in Parijs, de bezienswaardigheid van dit stadspark is de eeuwenoude Medici fontein). Jardin des Tuileries (in de volksmond ook wel de tuinen van het Louvre genoemd) en het prachtige botanische stadpark Jardin des Plantes.