Leuke sprookjes series op Netflix

Leuke sprookjes series op Netflix

Sprookjes hebben altijd een speciale plaats ingenomen in onze verbeelding en ons hart. Er is iets magisch aan deze verhalen, met hun prinsen en prinsessen, boze heksen en magische wezens. En gelukkig zijn er nu verschillende sprookjes series op Netflix die ons terugbrengen naar die wonderlijke wereld van onze kindertijd.

Once Upon a Time

Een van de meest populaire sprookjes series op Netflix is "Once Upon a Time". Deze serie volgt Emma Swan, een vrouw die ontdekt dat ze de dochter is van Snow White en Prince Charming. Ze wordt uitgenodigd om te wonen in het dorpje Storybrooke, waar alle sprookjesfiguren gevangen zitten zonder herinneringen aan hun ware identiteit. Het is aan Emma om de vloek te verbreken en de sprookjesfiguren te redden. De serie heeft zeven seizoenen en is een geweldige keuze voor iedereen die van sprookjes en fantasy houdt.

The Umbrella Academy

Een andere serie die zeker het kijken waard is, is "The Umbrella Academy". Hoewel het geen traditionele sprookjes serie is, heeft het wel alle elementen van een sprookje: een mysterieuze geboorte, magische krachten en een strijd tussen goed en kwaad. Het volgt zeven broers en zussen met superkrachten die zijn geadopteerd door een excentrieke miljonair. Samen moeten ze de wereld redden van de apocalyps terwijl ze worstelen met hun eigen problemen en onderlinge conflicten.

Cursed

Voor degenen die op zoek zijn naar iets nieuws en origineels, is "Cursed" een geweldige optie. Deze serie is gebaseerd op de legende van Koning Arthur, maar met een twist. Het volgt Nimue, een jonge vrouw met magische krachten die samenwerkt met de legendarische tovenaar Merlin om een eeuwenoude vloek te verbreken. De serie is donker en grimmig, met een intrigerende verhaallijn en uitstekende acteerprestaties.

The Dark Crystal: Age of Resistance

Een andere geweldige sprookjes serie op Netflix is "The Dark Crystal: Age of Resistance". Deze serie is gebaseerd op de cult-klassieker uit 1982 en speelt zich af in de wereld van Thra, waar verschillende clans van wezens strijden om de controle over een krachtige kristal. De serie volgt drie jonge Gelflings die proberen om een opstand te leiden tegen de kwaadaardige Skeksis en de macht te herstellen aan het volk van Thra. De serie is prachtig geanimeerd en de personages zijn boeiend en meeslepend.

The Dragon Prince

Tot slot, voor degenen die op zoek zijn naar een lichtere sprookjes serie, is "The Dragon Prince" een geweldige optie. Deze serie volgt twee prinsen en een elf die samenwerken om een oorlog te voorkomen tussen hun verschillende rassen en om de magische draakprins te redden. De serie heeft kleurrijke personages en een humoristische toon, waardoor het een ideale keuze is voor het hele gezin.