Is parkeren op Weeze Airport goedkoop?

Is parkeren op Weeze Airport goedkoop?

Vliegveld Weeze is een vliegveld net over de grens met Duitsland, ter hoogte van Venray. Voor de oost-Brabanders, noord-Limburgers of mensen in het zuidoosten van Gelderland is het een aantrekkelijk alternatief op Schiphol Airport, Eindhoven Airport en wellicht in de toekomst Lelystad Airport. Maar is Weeze Airport eigenlijk goedkoop wat betreft parkeren en kun je er ook zonder de auto komen?

Helaas heeft Weeze Airport geen goed eigen treinstation. Het heeft wel een busstation dus zonder de auto kun je er wel komen. Hetzelfde geldt voor Eindhoven en Lelystad Airport, een treinstation ontbreekt. Dus het is vaak het handigst om met de auto te komen. Maar wat betaal je dan voor een week parkeren op Weeze Airport

Parkeren op Weeze Airport 

Een week parkeren op Weeze Airport kun je het beste online reserveren. Zo kom je op de beste prijs uit. Je parkeert niet voor de terminal maar op P3, dit is bereikbaar met een shuttlebus van de luchthaven zelf. Deze shuttlebus vanaf Weeze P3 is gelukkig gratis. Een week parkeren kost op dit moment (zomer en najaar 2023) €54. Dit is goedkoper dan de meeste andere vliegvelden, met uitzondering van Groningen Airport Eelde. Maarja, dit ligt helemaal in het noorden van het land en daar kun je ook niet eenvoudig komen als je in de eerder genoemde zuidelijke en/of oostelijke provincies woont. 

Parkeren is dus goedkoop?

Het is dus wel een paar tientjes goedkoper om je auto voor 7 dagen op Weeze Airport te zetten. Let wel op, het is €69 voor 8 dagen met andere woorden: zorg dat je niet meer dan 7x 24 uur op het vliegveld van Weeze geparkeerd staat. Vliegtickets zijn ook vaak iets goedkoper omdat Weeze Airport natuurlijk niet in Nederland ligt en daarom niet meedoet met de Nederlandse vliegtaks. Deze inkomsten van deze politiek gemotiveerde vliegtaks zou eigenlijk herinvesteert moeten worden om de luchtvaart duurzamer te maken. De afgelopen tijd is gebleken dat dit gewoon een maatregel is om vliegen duurder te makenn.

Goedkoop zouden we parkeren op Weeze Airport niet willen noemen, een stuk goedkoper dan op de Nederlandse vliegvelden is het wel. Geniet van jouw vlucht vanaf Weeze Airport!