Elektrische auto met vouwwagen, is dat een goede combinatie?

Elektrische auto met vouwwagen, is dat een goede combinatie?

Dat is een gouden combinatie! Een vouwwagen heeft als voordeel dat je in een korte tijd, een schitterende accommodatie op kunt bouwen om in te verblijven op een camping. Trek je deze vouwwagen voort met een elektrische auto, dan wordt het alleen nog maar leuker! Want kamperen met een vouwwagen is op zich al heerlijk, als je hier de voordelen van een elektrische auto bij optelt, wordt het pas echt een kampeerfeest. Hieronder kun je de voordelen lezen van een vouwwagen, maar ook die van een elektrische auto. Ga jij ook voor de ideale combinatie elektrische auto en vouwwagen?

Voordelen vouwwagen & elektrische auto

Een van de grootste voordelen van kamperen met een vouwwagen is dat je veel ruimte hebt om je spullen in mee te nemen. Hier komt bij dat rijden met een vouwwagen achter je auto veel lichter is dan dat je bijvoorbeeld een caravan mee hebt. Dit scheelt overigens ook nog eens flink in energiekosten, een vouwwagen trek je gemakkelijk achter je auto aan. Kamperen met een vouwwagen bied je bijvoorbeeld veel meer comfort dan een tent. Je hebt extra ruimte om je spullen in op te bergen en je hebt ook een aantal echte bedden in de vouwwagen voor meer comfort. Je kunt ook apparatuur in een vouwwagen plaatsen zoals een airco of een koelkast. Ander voordeel is dat je de vouwwagen zo hebt opgezet en je deze ook nog eens op slot kunt doen. Je hebt dus je eigen makkelijk te vervoeren “huisje” mee, waar je altijd en overal over kunt beschikken. Voordelen van een elektrische auto? Je stoot geen schadelijke stoffen uit, het rijdt heerlijk stil en bovendien bespaar je ook nog eens veel reiskosten, stroom is immers goedkoper dan benzine of diesel. 

Trekkracht van een elektrische auto

Er zijn veel elektrische auto’s op de markt, die genoeg trekkracht hebben om een vouwwagen te kunnen vervoeren. Ook als je een wat zwaardere vouwwagen hebt, is dit voor veel elektrische auto’s geen probleem. Om altijd en overal te kunnen beschikken over genoeg stroom, kun je gebruik maken van laadpalen langs de snelweg, maar zeker ook op de campings. Met de elektrische auto naar Frankrijk? Dat kan prima! In Frankrijk stijgt nog steeds het aantal campings waar je kunt beschikken over een laadpaal voor elektrische auto’s. Als je aankomt kun je meteen je accu opladen, waardoor je de eerstvolgende keer dat je wegrijdt, zeker kunt beschikken over een volle accu. Ideaal om weer met een volle accu naar Nederland te rijden, maar om met stroom van de camping, een mooie trip te maken in de regio. Je leest het, kamperen met een vouwwagen achter je elektrische auto, biedt veel voordelen. Ga jij ook voor deze prachtige combinatie?