5 tips om fit te blijven tijdens een vakantie

5 tips om fit te blijven tijdens een vakantie

De vakantie is een periode van ontspannen, lekker eten en even helemaal niks doen. Maar je wilt natuurlijk niet in 3 weken helemaal uit vorm raken en te veel aankomen. Dit moet je na de vakantie er dan weer af lijnen waar natuurlijk niemand zin in heeft.

Zo blijf je in vorm

Daarom vind je in dit artikel de beste tips om ook op vakantie gewoon lekker in vorm te blijven.

1. Blijf lekker actief. Ook op vakantie zijn er voldoende (leuke) actieve manieren om in beweging te blijven. En als je lekker veel beweegt dan verbrand je ook calorieën! Je kunt dan denken aan baantjes zwemmen, hiken, fietsen of een goede workout in de gym van je hotel.

2. Huur een fiets in plaats van een auto. Je kunt natuurlijk een auto huren om de omgeving te ontdekken maar je kunt dit natuurlijk ook op de fiets doen. Je verbrand een boel calorieën en het is nog goedkoper ook!

3. Kies niet voor een all-in vakantie. Bij een all-in hotel is de verleiding heel groot om de hele dag door te eten. En ook bij iedere maaltijd te veel te eten. Er is zoveel keus en alles is zo lekker dat je moeilijk aan deze verleiding kan weerstaan. Probeer daarom te kiezen voor een accommodatie met alleen maar ontbijt. Dan kan je de rest van de dag gezondere keuzes maken!

4. Kies actieve excursies: Kies bij het plannen van activiteiten of excursies voor activiteiten die lekker actief zijn. Ga lekker actief wandelen in de bergen, boek een snorkeltour of neem een les windsurfen. Stiekem veel leuker dan op een bedje in de zon liggen en toch blijf je lekker actief!

5. Maak gebruik van gym: er is in de buurt waarschijnlijk een gym waar je een keertje kunt sporten. Sta lekker een uurtje eerder op en ga even helemaal los in de lokale gym. Op die manier prikkel je spieren weer even zodat deze sterk blijven tijdens de vakantie.

Maar een vakantie is natuurlijk ook een tijd om even helemaal tot rust te komen en te ontspannen. En een weekje wat minder gezond eten en wat minder bewegen is echt niet zo erg. Probeer een beetje in balans te blijven en geniet vooral van de vakantie!

Ben je tijdens de vakantie echt een paar kilo aangekomen, dan kun je deze tips van YellowFit proberen om ze er zo snel mogelijk weer af te krijgen!